395

Soklex on vastaus ammattirakentajan tarpeeseen

Soklex-perustusjärjestelmä soveltuu erinomaisesti lähes kaikille perustamistavoille ja Soklex-tuotteilla on perustettu pien- ja rivitalojen lisäksi lukuisia kouluja, päivä- ja hoivakoteja, maatilarakennuksia sekä pienkerrostaloja ja halleja. Soklex-perustusjärjestelmään kuuluu antura- ja sokkelivalumuotit, Pilarivalumuotit, anturalaatikot ja paaluhatut sekä U-muotit antura-ja sokkelipalkkiin.

Soklex-lämpöperustus muoteilla valetaan antura ja sokkeli samalla valulla, nopeasti ja kustannustehokkaasti. Valmiiksi raudoitetulla ja eristetyllä Soklex-valumuotilla pystytään toteuttamaan sokkeliosan lisäksi leveätkin anturat samalla kertaa, ilman erillisiä valuja. Lisäksi muotissa oleva kennorakenne säästää merkittävästi betonia tuoden lisää kustannussäästöä. Muotin runkomateriaali on lattia- ja routaeristeenä käytettävää EPS -polystyreenimuovia. Koska muotti on valmiiksi lämpöeristetty, pakkanenkaan ei aiheuta ongelmia perustusten tekemiseen.

SOKLEX-valumuottien vakiokorkeudet ovat 600, 800, 1000 ja 1200 mm. Tarvittaessa pystymme korottamaan vakiomuotit aina 2 metriin saakka. Kaikki muottimallit ovat valmiiksi raudoitettuja ja Premium mallissa mukana on sokkelinhalkaisu. SOKLEX-valumuotit voidaan jo tehtaalla joustavasti muunnella kohteen rakennesuunnittelijan antaman mitoituksen mukaisiksi. Raudoitteiden, betonimittojen, kuorien korkeuden ja antura leveyden muutokset käyvät vaivatta.

Valumuotin etuja:

  • Nopea asentaa ja kevyt käsitellä
  • Valmiiksi raudoitettu ja lämpöeristetty
  • Soveltuu useimpiin seinä- ja alapohjarakenteisiin
  • Kohdekohtainen muunneltavuus juuri asiakkaan kohteeseen
  • Anturan- ja sokkelin betonivalu samalla muotilla
  • Valmis sokkelipinta, joka ei vaadi enää erillistä käsittelyä
  • Soveltuu erinomaisesti myös talvirakentamiseen

SOKLEX-mitoitusohjelma suunnittelijoille

Soklex on kehittänyt yhteistyössä Insinööritoimisto Pekka Häyrisen kanssa mitoitusohjelman Soklex-palkin kestävyyden laskentaan. Ohjelman avulla voidaan suunnitella ja mitoittaa Soklex-valmismuotti teräksineen joko maanvaraiselle- tai paaluperustukselle. Ohjelmassa voidaan muuttaa betonikuorien korkeuksia ja leveyksiä sekä muotin raudoitusta. Muuttujia ovat myös mm. betoniluokka, rasitusluokka, suhteellinen kosteus, taipuma, kuormitukset sekä sallittu pohjapaine. Soklex-muottien perusmalliston tiedot ovat valmiina ohjelman sisällä rakennekirjastona. Uusimpaan versioon on lisätty sokkelin ja alapohjan U-arvolaskenta. Laskennan perusteeksi voi valita joko RakMK tai EC2. Soklex-palkin mitoitusohjelma on tarkoitettu rakennuskohteen rakennesuunnittelijalle

Materiaalipankkiin