Soklex-perustusjärjestelmä on erinomainen valinta ammattirakentajan tarpeeseen.

Soklex-valumuottien historia alkaa jo -80 luvun puolelta. Soklex-perustusjärjestelmä onkin ollut monen ammattirakentajan valinta jo vuosikymmeniä. Soklex-perustusjärjestelmä soveltuu erinomaisesti lähes kaikille perustamistavoille ja Soklex-tuotteilla on perustettu pien- ja rivitalojen lisäksi lukuisia kouluja, päivä- ja hoivakoteja, maatilarakennuksia sekä pienkerrostaloja ja halleja. Soklex-perustusjärjestelmään kuuluu antura- ja sokkelivalumuotit, Pilarivalumuotit, anturalaatikot ja paaluhatut sekä U-muotit antura-ja sokkelipalkkiin.

Soklex-lämpöperustus muoteilla valetaan antura ja sokkeli samalla valulla, nopeasti ja kustannustehokkaasti. Valmiiksi raudoitetulla ja eristetyllä Soklex-valumuotilla pystytään toteuttamaan sokkeliosan lisäksi leveätkin anturat samalla kertaa, ilman erillisiä valuja. Lisäksi muotissa oleva kennorakenne säästää merkittävästi betonia tuoden lisää kustannussäästöä. Valumuotin runkomateriaali on lattia- ja routaeristeenä käytettävää EPS -polystyreenimuovia. Koska muotti on valmiiksi lämpöeristetty, pakkanenkaan ei aiheuta ongelmia perustusten tekemiseen.

Soklex-valumuottien vakiokorkeudet ovat 600, 800, 1000 ja 1200 mm. Tarvittaessa pystymme korottamaan vakiomuotit aina 2 metriin saakka. Kaikki muottimallit ovat valmiiksi raudoitettuja ja Premium mallissa mukana on sokkelinhalkaisu. Soklex-valumuotit voidaan jo tehtaalla joustavasti muunnella kohteen rakennesuunnittelijan antaman mitoituksen mukaisiksi. Raudoitteiden, betonimittojen, kuorien korkeuden ja antura leveyden muutokset käyvät vaivatta. Tarvittaessa kaikki Soklex-tuotteet voidaan valmistaa sammuvan laadun EPS-eristeestä.

Valumuotin etuja:

  • Nopea asentaa ja kevyt käsitellä
  • Valmiiksi raudoitettu ja lämpöeristetty
  • Soveltuu useimpiin seinä- ja alapohjarakenteisiin
  • Kohdekohtainen muunneltavuus juuri asiakkaan kohteeseen
  • Anturan- ja sokkelin betonivalu samalla muotilla
  • Valmis sokkelipinta, joka ei vaadi enää erillistä käsittelyä
  • Soveltuu erinomaisesti myös talvirakentamiseen

Soklex-tuotteita tarjoamme asiakkaillemme sekä materiaaleina, että valmiiksi asennettuna. Kovassa suosiossa on ollut myös asennusneuvonta jonka avulla rakennusliikkeiden omista työntekijöistä on kuoriutunut erinomaisia Soklex-asentajia.

166