071228_rajaytyskuva_100valk_web

Soklex-lämpöperustus Basic+

Soklex-lämpöperustus Premium

Soklex-lämpöperustus säästää energiaa ja on routimisriskin kannalta turvallinen kokonaisuus, joka eliminoi kylmäsillat. Soklex-tuotteet soveltuvat kaikille yleisimmille perustamistavoille.

Valmiiksi eristetyllä ja raudoitetulla valumuotilla valetaan antura- ja sokkeli samalla betonivalulla. Soklex-valumuotin minimimääräyksiä leveämmät anturaosat ehkäisevät painumia tehokkaasti. Betonivalun jälkeen muottina toimineet eristeet jätetään paikoilleen maanpinnan alaisilta osiltaan ja ainoastaan näkyvän sokkelin osuudelta EPS-eriste leikataan pois. Poistetun eristeen alta paljastuu valmis sokkelipinta joka ei vaadi enää erillisiä käsittelyitä.

Suoritettujen tutkimusten perusteella myös ulkopinnaltaan lämpöeristetyn Soklex-perustusvalumuotin lämmöneristävyys on selvästi parempi kuin vastaavan pelkästään sisäpuolelta eristetyn betonisen perusmuurin.

Suomessa kehitetyt ja valmistetut Soklex-tuotteet ovat nopeita asentaa ja soveltuvat hyvin rakentamiseen kaikkina vuodenaikoina, myös talvella. Soklex-tuoteperheeseen kuuluvat Antura- ja sokkelivalumuotit, pilarivalumuotit, paaluhatut sekä anturalaatikot ja U-muotit.

Luonnonvoimia vastaan lujin ja pitkäikäisin perustus syntyy luonnollisesti paikalla valetusta teräsbetonirakenteesta. Tarvittaessa kaikki Soklex-tuotteet voidaan valmistaa sammuvan laadun EPS-eristeestä.

Valumuotin etuja:

  • Nopea asentaa ja kevyt käsitellä
  • Valmiiksi raudoitettu ja lämpöeristetty
  • Soveltuu useimpiin seinä- ja alapohjarakenteisiin
  • Kohdekohtainen muunneltavuus juuri asiakkaan kohteeseen
  • Anturan- ja sokkelin betonivalu samalla muotilla
  • Valmis sokkelipinta, joka ei vaadi enää erillistä käsittelyä
  • Soveltuu erinomaisesti myös talvirakentamiseen