Soklex-perustusvalumuoteilla valetaan antura ja sokkeli samalla valulla, nopeasti ja kustannustehokkaasti. Valmiiksi raudoitetulla ja eristetyllä Soklex-valumuotilla pystytään toteuttamaan sokkeliosan lisäksi leveätkin anturat samalla kertaa, ilman erillisiä valuja. Lisäksi muotissa oleva kennorakenne säästää merkittävästi betonia tuoden lisää kustannussäästöä. Muotin runkomateriaali on lattia- ja routaeristeenä käytettävää EPS -polystyreenimuovia. Koska muotti on valmiiksi lämpöeristetty ei erillisiä lämmityksiä tarvita talvellakaan. Soklex-valumuotti onkin erinomainen ratkaisu talvirakentamiseen.

Soklex-valumuottien vakiokorkeudet ovat 600, 800, 1000 ja 1200 mm, mutta tarvittaessa valumuotit pystytään korottamaan aina 2 metriin saakka. Kaikki muottimallit ovat valmiiksi raudoitettuja ja Premium mallissa mukana on sokkelinhalkaisu. Muotissa olevien kennojen väliin liimattuna sokkelinhalkaisulevy pysyy erinomaisesti paikoillaan betonivalussa.

Soklex-valumuotit voidaan jo tehtaalla joustavasti muunnella kohteen rakennesuunnittelijan antaman mitoituksen mukaisiksi. Raudoitteiden, betonimittojen, kuorien korkeuden ja antura leveyden muutokset käyvät vaivatta.

Valumuotit soveltuvat hyvin erityyppisiin rakennuskohteisiin, kuten pien- ja rivitaloihin, palvelutaloihin, lomarakennuksiin, pienkerrostaloihin, maatalousrakennuksiin sekä teollisuus- ja urheiluhalleihin.
Soklex-lämpöperustus soveltuu erinomaisesti lähes kaikille perustamistavoille. Teräs- ja teräsbetoni paaluille, maanvaraisille laatoille, tuulettuville alapohjille sekä reunavahvisteisille laatoille.

dav

dav